Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ουράνια Προφητεία, η ταινία - Εξ ίσου ουσιαστική με το βιβλίο



Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ περιέχει μυστικά που αυτή την εποχή αλλάζουν τον κόσμο μας. Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σε ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πώς να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα... και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια! 


Όταν ο James Redfield εξέδωσε για πρώτη φορά αυτό το σπάνιο βιβλίο, οι άνθρωποι το πήραν, το διάβασαν...  Το βιβλίο πήγε από χέρι σε χέρι και ''ενημέρωσε'' μ' αυτό τον τρόπο όλους τους φίλους... και τους φίλους των φίλων.  Χιλιάδες αναγνώστες μαγεύτηκαν συγκινήθηκαν από τον τρόπο που ερμήνευε όσα συνέβαιναν στη ζωή τους.   Το βιβλίο διαβάζεται σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί τη βαθιά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής

* Ένα έξοχο βιβλίο που αναφέρεται στο πώς να βιώσεις τη ζωή.Δεν μπορούσα να το αφήσω από το χέρι μου'.
Elizabeth Kuebler-Ross, M.D.



Σχετικά με την ταινία

Οδηγούμαστε στην εξέλιξή μας μέσα από συμπτώσεις.  Εφ' όσον τις προσέχουμε και είμαστε ανοιχτοί για να τις καταλάβουμε και να τις αξιοποιήσουμε, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα, βρισκόμαστε μπροστά στην πρώτη επίγνωση: της Σύμπτωσης. 

Που σιγά σιγά θα αρχίσουμε ν' αναγνωρίζουμε μια αίσθηση φροντίδας από μια οικουμενική συνειδητότητα, που έχει επίγνωση της ύπαρξής μας και μας οδηγεί στη ζωή μας. Κι αν δίπλα μας προστεθούν κι άλλες ανθρώπινες οντότητες με αυτή την κατανόηση, τότε αγγίζουμε τη θεωρία που λέει ότι έτσι συνδημιουργούμε την ελπίδα μιας νέας εποχής αγάπης, ενότητας και αρμονίας.
H εξέλιξη της ανθρωπότητας χαρακτηρίζεται από την εξέλιξη των πεποιθήσεών της.
Όποια θεωρία κι αν έχουμε, απ' όπου κι αν προέρχονται οι πεποιθήσεις μας είναι υποκειμενικές και όχι απόλυτες αλήθειες

Από αυτή την κατανόηση, αυτή την παραδοχή θα ξεκινήσει ή Eξέλιξη. 
Δηλαδή θα ελευθερώσουμε τις πεποιθήσεις (ή σκεπτομορφές) μας και θα τους επιτρέψουμε να εξελιχθούν, να απελευθερωθούν, και μαζί τους και μεις από τα εμπόδια, γιατί οι ''σκεπτομορφές'' λειτουργούν σαν εμπόδια στο δρόμο προς την αγάπη, την εσωτερική ειρήνη, την ενότητα και την ευτυχία μας.

Όταν ο ''παρατηρητής'' που θα αφυπνιστεί σιγά σιγά μέσα μας ''αρχίσει να βλέπει πιο καθαρά'', μην μας εκπλήξει η διαπίστωση όσων ανθρώπων 
προσπαθούν να πάρουν ενέργεια από άλλους, παίζοντας ρόλους. Συνήθως είναι άτομα χωρίς αυτοπαραδοχή, με μικρή αυτοπεοίθηση. Δεν έχουν δική τους άμεση πηγή ενέργειας (επαφή με το Θεό ή με τη συμπαντική πηγή ενέργειας), έτσι αναγκάζονται να αναζητήσουν αυτή την ενέργεια από άλλους, παίζοντας διάφορους ρόλους αρκεί να:

Να τους προσέξουν,  να συμφωνούν με τη γνώμη τους, να τους υπακούν, να τους λυπούνται
να τους φοβούνται, να τους χρειάζονται, να τους αναζητούν, να έχουν πάντα δίκιο, να χρειάζονται οι άλλοι τη έγκρισή τους...  Όλο αυτό το παιγνίδι δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε δυστυχία, για όλους.






Κάπου εδώ μπαίνει η Ουράνια Προφητεία... να μας μιλήσει γι αυτό ακριβώς, πως: 
. Μπορούμε να έχουμε άμεση επαφή με την κοσμική πηγή της ενέργειας, μέσα από υπερβατικές εμπειρίες, όπου βιώνουμε τις αλήθειες της ενότητας και της εξέλιξης όλων των όντων.
Mπορούμε να αρχίσουμε να έχουμε κάποια ιδέα για το σκοπό της ζωής μας, μέσα από την ανάλυση των χαρακτηριστικών των γονέων μας, διαπιστώνοντας τα αρνητικά και θετικά που πήραμε από αυτούς, τι έχουμε ακόμα να μάθουμε και τι έχουμε να καλλιεργήσουμε και να δημιουργήσουμε.... και με αυτή την επίγνωση να απελευθερωθούμε από τους ρόλους που παίζουμε για να πάρουμε την προσοχή και τους.
Οι συντροφικές σχέσεις αλληλοεξάρτησης μπορεί να μειώνουν την επαφή που έχει ο καθένας με τον εαυτό του, το σύνολο και τη συμπαντική ενέργεια, καθώς εξαρτάται από τον άλλο για την ευτυχία και την ασφάλειά του. Αντίθετα οι σχέσεις αλληλοσυμπαράστασης δεν δημιουργούν τέτοια προβλήματα. Tα παιδιά χρειάζονται να τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό προς τη γνώση και τη δύναμη τους.
Xρειάζεται να έχουμε καθαρά στο νου μας το σκοπό της ζωής μας (τι έχουμε να μάθουμε και τι έχουμε να δημιουργήσουμε – προσφέρουμε ), ώστε να διαμορφώσουμε την ερώτηση που έχουμε, σε σχέση με τις ενέργειες υπάρχει μέσα τους, αφήνοντάς τα να αναλάβουν ευθύνες, να πάρουν αποφάσεις και να βιώσουν τις συνέπειες των αποφάσεων αυτών.
Έχοντας το όραμα μιας εξελιγμένης κοινωνίας, μπορούμε να εργαστούμε για αυτό. Tο όραμά μας την έλκει και την πραγματοποιεί.
________________________________________

* Δήλωση: Το Neo Perasma δεν είναι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων της ταινίας και η προβολή του βίντεο αποσκοπεί μόνο σε ψυχαγωγικούς λόγους, όπως και οι υπόλοιπες ταινίες που θα βρείτε στο μπλογκ.


  Neo Perasma  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου